Vanwege de stijging van het goud, kunnen onze prijzen vanaf 1 mei stijgen.Vanwege de stijging van het goud, kunnen onze prijzen vanaf 1 mei stijgen.
MENU

Diamant de laborator



Dovedindu-se încă o dată precursor, Edenly vă oferă, prin intermediul programului său de creaţie personalizată « Create », posibilitatea de a alege un diamant sintetic pentru inelul dumneavoastră de logodnă.


Ce este un diamant de laborator ?

Diamantele de laborator sunt diamante create sub acţiunea omului, care, în laborator, reproduce procedeul chimic natural aflat la originea creării şi formării lor. Această înlocuire a naturii efectuată de către om reprezintă o inovaţie majoră pentru atelierele de bijuterii, deoarece elimină toate lucrările asociate extracţiei diamantelor din mediul lor natural. Aceste diamante de laborator sunt de asemenea cunoscute sub numele de diamante de cultură, diamante de sinteză sau diamante sintetice.


Diamante naturale şi diamante sintetice : care este diferenţa ?

Din punct de vedere chimic şi vizual, diamantele naturale şi cele sintetice sunt identice. Singura diferenţă constă în originea lor : în cazul diamantului sintetic, acesta este creat intenţionat în laborator de către om, pe când diamantul natural a fost creat de către pământ acum milioane de ani printr-o serie de circumstanţe naturale favorabile şi contingente.


Diamantele sintetice : Cum sunt create ?

Ele sunt create sub tehnica omului care astăzi știe să reproducă ecuația chimică exactă prin care se formează lent diamante naturale. Pulberea de diamant este astfel plasată într-o capsulă, apoi este supusă unei presiuni ridicate și unei temperaturi înalte timp de câteva săptămâni înainte de a obține un diamant sintetic brut care va fi apoi tăiat şi încrustat pe o bijuterie.


Diamantele sintetice sunt adevărate ?

Da, diamantele sintetice sunt diamante adevărate deoarece au aceeași compoziție chimică ca și diamantele naturale. Cu toate acestea, este sigur că originea lor și, prin urmare, istoria lor nu sunt aceleași. Un diamant natural s-a format acum milioane de ani în inima pământului. El deţine astfel toată minunăţia unui fenomen natural, incitant şi miraculos în acelaşi timp. El spune o poveste, cea a pământului din care vine şi cea a timpului trecut. Evident că are un caracter emoţional !

În schimb, diamantele sintetice vor avea avantajul de a prezenta o bună alternativă în ceea ce privește prețul, în măsura în care acestea sunt în medie cu 30% mai ieftine, deoarece sunt mai puțin rare și, prin urmare, mai puțin valoroase.


Cum le diferenţiem ?

Este imposibil să le diferențiem cu ochiul liber. Numai experții pot face acest lucru. Prin urmare, Edenly se angajează să vă furnizeze un certificat de autenticitate care să certifice tipul de diamant setat pe bijuteriile dvs. Een G.I.A. (Gemological Institute of America) certificaat (enkele honderden euro's) kunt u aanvragen bij onze klantenservice.



ÎN CONCLUZIE

În concluzie, diamantul sintetic oferă o alternativă plăcută în cazul unui buget restrâns, dar nu va înlocui niciodată caracterul prețios și emoțional asociat diamantelor naturale, care strălucesc în stâncă din negura timpului .